субота, 29 квітня 2023 р.

Свято астрономів

   Астрономія - наука про Всесвіт. Вона вивчає розміщення, рух, будову, походження і розвиток небесних тіл і створених ними систем

  Міжнародний день астрономії - свято, яке народилося в Америці у 1973 році і об’єднало всіх справжніх любителів астрономії під девізом «Несучи астрономію людям».

   День астрономії зазвичай відзначається в день, коли Місяць перебуває у фазі поблизу 1-ї чверті, що припадає на інтервал з середини квітня до середини травня.     Міжнародний день астрономії у 2023 році  29 квітня.

Астрономія містить спостереження і пояснення подій, які відбуваються за межами Землі та її атмосфери. Установа, в якій проводяться спостереження за небесними світилами, вивчають їх і обробляють одержані результати, називається астрономічною обсерваторією.

     Першу обсерваторію, що фінансувалася державою, було засновано у 1667 році в Парижі та відкрито у 1682 році. Перша в  Україні  астрономічна  обсерваторія була  заснована в 1821 році у  Миколаєві.

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Великдень - одне із найбільших християнських свят, яке в нашій країні святкують із Х століття. Це свято повязане із різнокольоровими писан...