середа, 3 травня 2023 р.

Сонце - джерело життя на Землі

Щорічно 3 травня у світі відзначають Міжнародний день Сонця. Нині це також негласне професійне свято для сотні тисяч фахівців, які працюють на інноваційних сонячних електростанціях.Щороку в заходах до Дня Сонця беруть участь близько 20 країн.

Історія виникнення свята

День Сонця заснувало Європейське відділення Міжнародного товариства сонячної енергії (МТСЕ) 1994 року. Доти його відзначали тільки в Сполучених Штатах Америки. Так, започаткував День Сонця президент США Джиммі Картер 3 травня 1978 року для популяризації сонячної енергетики. 

Значення Дня Сонця 

Мета свята – привернути увагу суспільства до можливостей використання повністю відновлюваної енергії, зокрема сонячної як однієї з найбільших та основних, і підвищення енергонезалежності й чистоти нашої планети. Сонце є безмежним джерелом енергії, яке цілком перекриває енергетичні потреби людства. Енергія Сонця – безплатна, та його можна назвати безумовним джерелом енергії, яке світить усім і майже завжди. Енергетичну сировину, яка постійно оточує нас і яку легко використовувати, не треба видобувати із землі. До того ж під час своєї "роботи" Сонце не здійснює шкідливих викидів вуглецю в атмосферу, не продукує токсичних або радіоактивних відходів. Використовуючи сонячну енергію, людина не порушує балансу – енергія постійно відновлюється самостійно.

В рамках Дня Сонця з учнями 11 класу було переглянуто відео та обговорено значення сонячної енергетики для людства.





Немає коментарів:

Дописати коментар

  Великдень - одне із найбільших християнських свят, яке в нашій країні святкують із Х століття. Це свято повязане із різнокольоровими писан...